Veelgestelde vragen
Heeft u nog vragen over het verkopen van uw voertuig via Werktuig Verkopen? Op deze pagina beantwoorden we onze meest gestelde vragen. Voor meer informatie kunt u gerust contact opnemen. Onze specialisten staan elke dag voor u klaar!
Kennisbank: alles wat u moet weten over het verkopen van uw werktuig

In deze kennisbank vindt u het antwoord op al uw vragen over de verkoop van uw voertuig. Werktuig Verkopen is een RDW erkend bedrijf en heeft jarenlange ervaring met het verkopen van allerlei landbouwmachines, vrachtwagens en andere voertuigen. Ontdek hoe u eenvoudig uw werktuig bij ons kunt verkopen en meld deze vandaag nog bij ons aan.

Halen en brengen

Moet ik mijn voertuig zelf brengen?

Wij kunnen gratis uw voertuig bij u op locatie komen ophalen. Wij regelen hierbij het volledige transport en het verplaatsen of demonteren van voertuigen.

Moet ik aanwezig zijn wanneer mijn voertuig wordt opgehaald?

In de meeste gevallen hoeft u niet aanwezig te zijn wanneer we uw voertuig komen ophalen. Hier maken we met u heldere afspraken over.

Hoe verloopt het transport?

Wanneer u akkoord bent gegaan met ons bod, komen we graag in contact om een afspraak te maken voor het ophalen van uw voertuig(en). Wij regelen daarbij professioneel eigen transport en materiaal.

Leveren jullie in Nederland en België?

Wij zijn werkzaam in zowel Nederland als België. Dus ook wanneer u uw voertuig in België wilt verkopen kunnen wij deze bij u komen ophalen. Geheel kosteloos.

Wat kost het transport?

Het ophalen van uw voertuig en het eventueel demonteren en verplaatsen doen wij volledig gratis. Wij ontzorgen u hierin graag.

Verkopen

Wat is een goede prijs voor een voertuig?

Dat is afhankelijk van meerdere factoren. U kunt altijd bij ons aangeven wat uw prijsindicatie is voor de verkoop. Wij beschikken over de expertise en ervaring om u een goede prijs

Hoe verloopt de verkoop?

Wanneer u uw voertuig wilt verkopen, meldt u deze eenvoudig aan via onze aanmeldformulier. Wij komen dan binnen 24 uur met een aantrekkelijk bod bij u terug. Wanneer u akkoord gaat maken we met u een afspraak voor het transport. Ook krijgt u het bedrag op uw rekening gestort en ontvangt u van ons het RDW vrijwaringsbewijs.

Wat gebeurt er als ik het bod weiger?

U kunt vrijblijvend ons bod accepteren of weigeren. Werktuig Verkopen staat voor een eerlijke prijs en wij hebben ruim 30 jaar ervaring met het verkopen en exporteren van voertuigen, werktuigen en machinerie.

Hoe word ik betaald?

Onze werkwijze is geen gedoe, direct betaald. U krijgt het afgesproken bedrag op uw rekening gestort of in contanten en dat is ter plaatse bespreekbaar. Wij maken met u hierover natuurlijk goede afspraken.

Is het verkopen van mijn werktuig helemaal gratis?

Ja, er zitten geen verborgen kosten bij het verkoopproces van uw voertuig. Wij werken graag helder en transparant om de verkoop voor u zo gemakkelijk en soepel te laten verlopen.

Wat kopen wij in?

Welke voertuigen kopen jullie in?

We hebben interesse in vele voer- en werktuigen. Van grondverzetmachines en landbouwmachines, tot tractoren en trucks. Ook kopen we graag vrachtwagens en bedrijfsauto’s van u over. Personenauto’s zijn ook welkom. Wij hebben daarnaast veel ervaring bij de verkoop van diverse machinerie en bedrijfsapparaten.

Kopen jullie ook tweedehands voertuigen in?

Ja, we kopen graag (oude) tweedehands en gebruikte voertuigen van u over. Door ons brede netwerk en jarenlange ervaring bent u verzekerd van een snelle en waardevolle verkoop.

Kopen jullie ook kapotte voertuigen in?

Vaak nemen we ook kapotte voertuigen over. Het is afhankelijk van de schade. Soms zijn voertuigen nog goed te repareren om ze voor een mooi bedrag te verkopen. Of bepaalde onderdelen kunnen nog een hoge waarde hebben. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor uw kapotte voertuig te bespreken.

Welke merken kopen jullie in?

Wij hebben interesse in alle soorten merken. Wij komen te allen tijde graag met u in contact. Bel of WhatsApp ons voor vrijblijvend advies.

Kopen jullie ook wagenparken in?

Ja, wij kopen ook graag meerdere voertuigen of hele wagenparken over. Wij zijn een ervaren expert op het gebied van procesmatige verkoop van complete voeruigparken of grote partijen machinerie en werktuigen.

Handig bij de verkoop

Welke informatie/papieren hebben jullie nodig?

Bij het inkopen van uw voertuig hebben we een aantal papieren nodig. Dit kan vaak nog verschillen per voertuig of werktuig. Papieren die we vaak nodig hebben zijn de autopapieren en het kentekenbewijs. In het geval van machines hebben we ook certificaten nodig. Bij de verkoop informeren we u nog verder over welke papieren we nodig hebben.

Hoe wordt de vrijwaring geregeld?

Nadat we uw voertuig bij u hebben opgehaald ontvangt u van ons het RDW vrijwaringsbewijs. Hier hoeft u verder niets voor te regelen.

Welke foto’s moet ik opsturen?

We hebben de volgende foto’s van u nodig: een foto van het vooraanzicht, zijaanzicht (links en rechts), achteraanzicht, het interieur en de motorruimte. Indien er aanmerkelijke schade is ontvangen we hier ook graag een foto van. Ook als uw voertuig labels heeft zien we deze graag terug.

Wanneer kan ik een bod verwachten?

Nadat u uw voertuig heeft aangemeld gaan wij direct aan de slag om u een bod terug te sturen. U kunt deze al binnen 24 uur terug verwachten.

Ik heb nog een vraag, hoe kan ik contact opnemen met jullie?

U kunt altijd gerust contact met ons opnemen voor vragen, advies of verdere informatie. Dit kunt u doen door via de contactpagina een bericht achter te laten of door rechtstreeks te bellen naar 085 – 112 0292. We zijn iedere dag telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 21.00